Livredning.DK
Online debat forum for Livredning i Danmark
Giv gerne dit online bidrag til vort livrednings debat forum. Debatemner ses nedenfor:
DEBATREGLER. Debatten er fri. Men indlæg, der af redaktionen skønnes at være ærekrænkende eller i strid med straffelovens bestemmelser, vil blive slettet. Det samme gælder falske, eller anonyme indlæg. Du kan deltage i debatten ved at kommentere indlæg, skrive dit eget indlæg eller ved at stille spørgsmål.
English speaking visitors please [click here] to go to our International Lifeguard Discussion Forum.
Forum: Hallivredning i Danmark
I dette forum kan du stille spørgsmål og/eller debattere den Hallivredning, der foregår i Danmark's svømmehaller
Emne: Hallivredderes contra kystlivredderes autoritet
Navn: Christian Høgh Aziz
E-mail: christianaziz@hotmail.com
Dato: 07-10-2001  20:31
At det både er en hal- og en kystlivredders fornemste job at redde menneskeliv kan der ikke herske tvivl om. Dog går der for flertallet af os lang tid imellem, at den slags ulykker forekommer, og i mellemtiden skal vi i høj grad fungere som det, jeg i dette debatindlæg vil omhandle, nemlig en slags politimænd.

Som kystlivredder har jeg kun en sommers erfaring, og i den periode har jeg kun fået positiv feedback med hensyn til opretholdelsen af ro og orden på stranden. Folk respekterer i høj grad kystlivredderne, og man kan mærke, at man bliver anset som en autoritet. Den eneste episode, jeg som eksempel vil omhandle var, da en kvinde kom hen til vores tårn og sagde, at der rendte en nøgen mand rundt i klitterne om mildest talt udviste, hvad der med en pæn omskrivning vist nok hedder ”uterlig adfærd”. Jeg selv og en kollega gik hen mod den klit, hvor han sidst var blevet set, og da manden fik øje på os tog han i bogstaveligste forstand flugten, og viste sig siden ikke på stranden.

Som hallivredder er det en ganske anden sag, når folk laver ballade. Det være sig med pensionister, der har været kunder i mange år og derfor i hvert fald ikke skal irettesættes af en ung knøs, bare fordi denne går i træsko og med fløjte, eller de vilde teenagere, der i deres vilde og risikofyldte leg ikke skal dæmpes af sådan en bademesterfascist. Hvorfor er det sådan ? Er det fordi, der i de danske svømmehaller sidder for mange sløve badedyr, der sjofler den og dovner den, mens de har bassinvagt og derfor (forståeligt nok) mister autoritet og respekt i kundernes øjne ? Uanset hvad, hersker der langt større respekt om kystlivreddere end der gør om hallivreddere, og det kan hallivredderne da ikke være tilfredse med.

Svar:

Send dette debat-indlæg til en ven.

[ KONTAKT REDAKTIONEN ]


Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
Livredning.DK

WWW Livredning.DK
Kystlivredning-artikler
[Opgaverne på stranden] [Kystlivredder-FOTOS] [Redaktion]
Copyright © 1990-2005
Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK

ANNONCER:
SPEEDO.com Surf Life Saving Australia Lifeguardskills UK CSLSA California Surf Lifesaving Association Surf Life Savers UK American Lifeguard Association United States Lifesaving Association Lifesaving.COM - Lifesaving Resources Inc. Landinspektør DK-finder
Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits