Livredning.DK
Online debat forum for Livredning i Danmark
Giv gerne dit online bidrag til vort livrednings debat forum. Debatemner ses nedenfor:
DEBATREGLER. Debatten er fri. Men indlæg, der af redaktionen skønnes at være ærekrænkende eller i strid med straffelovens bestemmelser, vil blive slettet. Det samme gælder falske, eller anonyme indlæg. Du kan deltage i debatten ved at kommentere indlæg, skrive dit eget indlæg eller ved at stille spørgsmål.
English speaking visitors please [click here] to go to our International Lifeguard Discussion Forum.
Forum: Kystlivredning i Danmark
I dette forum kan du stille spørgsmål og/eller debattere den Kystlivredning, der foregår ved Danmark's badestrande
Emne: Hornbæk: 1 druknede & 2 blev reddet
Navn: Lene
E-mail:
Dato: 19-07-2002  21:30
HEJ LIVREDNING.DK, Nedenfor har jeg "pasted" en artikel om kystlivredning, som jeg i går (18. Juli 2002) fandt i Morgenavisen Jyllands-Posten og efterfølgende har OCR scannet til de ærede læsere af dette forum for kystlivredning i Danmark.
Venlig hilsen Lene, badeassistent og svømmelærer
--------------
EN DRUKNEDE - TO BLEV REDDET
(artikel af Helle Vincentz, Morgenavisen Jyllands-Posten)
Kendte man ikke forhistorien, ville 25-årige Christian Gyldahl virke ret uhøflig.
Flere gange afbryder han samtalen og lægger øret til sin skrattende walkie-talkie eller spejder ud over vandet.
Men han har en god forklaring på sin uopmærksomhed, for han er på vagt og vil forhindre nye ulykker. Christian Gyldahl var en af de kystlivreddere, der spillede beachvolley på Hornbæk Strand tirsdag aften, da en otteårig dreng druknede,
og to af drengens kammerater nær også havde mistet livet.
Drengene var på stranden med ni kammerater i alderen otte til ti år og en 56-årig kvindelig pædagog fra den private institution Dagmar på Vesterbro i København.
De tre var gået i vandet uden, pædagogen opdagede det og efter, livreddertårnet havde lukket.
Klokken 19.30 slog en badegæst alarm.
Han havde spottet to af drengene ude i vandet og fik dem hevet på land. Begge drenge, der ligesom deres afdøde kammerat er af pakistansk afstamning, var ved bevidsthed og fortalte, at de var alene i vandet.
DER MANGLEDE EN
"Vi fik fat i pædagogen og alle ungerne. Men efter nogle minutters tumult fandt vi ud af, at der manglede én. Og da de to drenge så fortalte, at de faktisk var tre i vandet, vidste vi, at den var gal," fortæller Christian Gyldahl, der havde aftjent dagens livredderpligt på Snekkersten Strand og var kommet til Hornbæk en time tidligere for at hygge sig med kollegerne.
Livredderne begyndte eftersøgningen med fire mand i vandet og resten på land, indtil en badegæst fandt drengen liggende i overfladen med hovedet nedad.
"Han troede først, at drengen lå og snorklede. Men da drengen ikke bevægede sig i lang tid, prikkede han til ham og hev ham så på land," fortæller Christian Gyldahl.
En læge og en livredder gav den otteårige hjertemassage, men det var allerede for sent.
Da ambulancerne var kørt, samledes strandgæster og livreddere for at vende den dramatiske episode i fællesskab, og senere på aftenen fik livredderne besøg af en krisepsykolog.
"Man tænker over, hvad man kunne have gjort anderledes og bedre. Men vi gjorde det så godt vi kunne, og det er den slags, vi ved, der kan ske med vores job. Det værste er, at det er et barn. Havde det været en voksen, der havde båret sig dumdristigt ad, var det lidt noget andet," siger Christian Gyldahl.
ANDEN DAG PÅ JOBBET
Han har været livredder i fem år, mens det for en af de kvindelige livreddere kun var anden dag på jobbet. Hun og et par af de andre havde det meget skidt, fortæller distriktslivredder, John Mogensen.
"Tre af livredderne havde det virkelig dårligt og var hos mig om natten, hvor vi snakkede til klokken fire om morgenen," siger han.
Politimester i Helsingør Politikreds, Loe Lerke, har kritiseret, at livredderne bar deres arbejdsuniform, de klassiske røde shorts og en sort T-shirt, efter arbejdstid.
"Det skaber falsk tryghed, fordi folk tror, at livredderne holder øje med dem," mener Leo Lerke.
Men livredderne, der sidd i det lune sand ved livreddertårnet på Hornbæk Strand, afviser at ændre på dresscoden.
"Det er kun godt, for ellers ville folk ikke vide, hvem de skulle bede om hjælp. Og desuden skal man holde øje med sine børn uanset, om der er livreddere eller ej," siger distriktslivredder, John Mogensen.
-------------------------

Svar:

Send dette debat-indlæg til en ven.

[ KONTAKT REDAKTIONEN ]


Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
Livredning.DK

WWW Livredning.DK
Kystlivredning-artikler
[Opgaverne på stranden] [Kystlivredder-FOTOS] [Redaktion]
Copyright © 1990-2005
Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK

ANNONCER:
SPEEDO.com Surf Life Saving Australia Lifeguardskills UK CSLSA California Surf Lifesaving Association Surf Life Savers UK American Lifeguard Association United States Lifesaving Association Lifesaving.COM - Lifesaving Resources Inc. Landinspektør DK-finder
Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits