Kystlivredder Korpset's STORMSIKRE kystlivredningstårn med det lille overfladeareal er hurtigt at opstille, se hvordan - og læs om fordelene.
Kongeligt hædersbevis
Link til TV2s H A V T E M P E R A T U R E R
I Esbjerg Havn i koldt vand
Kystlivredder Korpset's STORMSIKRE kystlivredningstårn med det lille overfladeareal er hurtigt at opstille, se hvordan - og læs om fordelene.

Kongeligt hædersbevis
En mørk novemberaften i 1996 havde den 24 årige Britta Sund Trads fra Esbjerg netop afsluttet et kursus ombord på Marine-Hjemmeværnets båd. Bedst som forældrene kom til havnen for at hente hende i bil, så hun, at noget var galt. En mand var faldet i havnebassinets iskolde vand og nu på vej ned. Med livet som indsats hoppede Britta uden betænkning i det kolde gys og bjærgede forulykkede op fra det mørke dyb, hen til en lejder, hvor hun fik ham til live og i aflåst sideleje. Året efter modtog Britta så et kongeligt hædersbevis efter en kongelig resolution af 1812: Medaljen for Druknedes Redning, som er præget af Kongelig Mønt og med Brittas fulde navn. Hun fik ikke lov at trykke dronningen eller kronprinsen i hånden. Til gengæld justitsministeren, som hun syntes var en vældig flink fyr.

Frygtløs
Fuldmægtig jurist i Justitsministeriet, Jette Nørrind-Hansen , oplyser til redaktionen, at Medaljen for Druknedes Redning uddeles uhyre sjældent. "Betingelsen er, at der har været tale om en helt ekstraoridinær redningshandling uden frygt for eget liv. Ikke nok med det. Både undsættende og forulykkede skal have været i særlig stor livsfare," siger Nørrind-Hansen om hædersbeviset, og fortæller, at det kun er uddelt 40 gange siden 1936. Hvad der ligger forud for den tid, er der desværre ingen komplet fortegnelse over. Britta Sund Trads er nu optaget som livstidsmedlem i Redningsmedaljeselskabet, som er en eksklusiv kreds af redningsmedaljemodtagere gennem tiden. Formanden for Redningsmedaljeselskabet, Gunnar Laursen , oplyser, at der blandt medlemmerne også er de, der for livsfarlig og vellykket redning til lands er hædret med Medaljen for Ædel Dåd. Da Britta hoppede i, var det uden livredderprøve: "Min veninde, som jeg deler lejlighed med, er selv livredder, så siden har vi grinet meget af, at det var mig, der skulle i," smiler heltinden. Ikke desto mindre har episoden fået Britta Sund Trads til at aflægge svømmelærereksamen og livredderprøve.
**

KONTAKT os!

 
Copyright © 2001  *  Støtteforeningen Kystlivredning i Nordjylland

BOOKMARK THIS!

INDEX / Site map
INDEX / Site map