Ny bog om kystlivredning
[On-line WebCam på Rødhus Strand]
Anmeldelse af ”LIVREDNING 2000”.
ISBN 87-983565-7-7

Susan Roulund (KLIK for bogbestilling)

Anmeldelse, april 2001. Undertegnede havde i foråret 1990 den gode oplevelse at være censor ved den første kystlivredderprøve i Danmark.
Senere har jeg på tætteste hold fulgt arbejdet med at udvikle kystlivredningen ved Jammerbugten ledet af Arnth Nielsen og Torben Laurberg i samarbejde med Erik Kjeldsen fra Dansk Svømme og Livrednings Forbund.
De to ledere udsender nu sammen med Søren Andkjær fra Syddansk Universitet, Odense Universitet en stor bog om livredning med focus på kystlivredning.
Set med danske øjne er bogen et kæmpe skridt fremad i Dansk Kystlivrednings ”unge” historie.
Bogen beskriver særdeles grundigt alle livredningens og kystlivredningens mange facetter på en måde, som ikke tidligere er set på  nordisk sprog.

Man har taget pædagogikken med i livredningen og stort plus for det. Det gælder såvel Søren Andkjærs store afsnit, som de små indslag fra den norske Idrætshøjskole (K. Stalmann) og den svenske Livredderskole (L. Karlborg). I moderne livredning må pædagogikken naturligvis have en central plads.

Bogen åbner en hidtil næsten lukket dør – nemlig døren til det store udland. Vi får adgang til en stribe af livredderprøver fra så forskellige lande som Sverige og Singapore. Vi bliver på en særdeles spændende måde præsenteret for de mange landes utroligt seriøse livredningskoncepter.

Enhver livredder og livredderaspirant i såvel hallen som ved kysten, som mener noget med deres tittel, bør snarest anskaffe sig denne bog. I øvrigt kan ”LIVREDNING 2000” anbefales til alle uddannelsessteder såsom højskoler, gymnasier og seminarier m. m.

Klik og bestil bogen!
Susan Roulund.
Højskolelærer på Aalborg Sportshøjskole.
Medlem af Danmarks Olympiske Akademi.
”Chef de mission” for den danske delegation ved ”ungdoms OL” 1995, 1997, 1999, 2001

Susan Roulund blev i foråret 2002 forstander ved Aalborg Sportshøjskole.
Tillykke.
--

[Bestil bogen]

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
Bestil bogen!
Bestil bogen [KLIK HER]
Søren Schmidt´s boganmeldelse [klik her]
Lektørudtalelse (01/27) 2 352 117 2 [klik her]
Fotos fra bogreceptionen #1 #2 #3 #4 #5 #6