Livredning.DK
OMFATTENDE BOG OM LIVREDNING

(ISBN 87-983565-7-7) BESTIL LIVREDNING 2000

Anmeldelse af bogen LIVREDNING 2000 fra tidsskriftet IDRÆT I SKOLEN • April 2002 • NR. 2 • Dansk Skoleidræt

"Livredning 2000" med fokus på kystlivredning beskriver særdeles grundigt livredningens og kystlivredningens mange facetter.

Bogen afløser en 10 år gammel bog om kystlivredning af samme forfatter, Arnth Nielsen, som dog i indledningen pointerer, at "Livredning 2000" er noget helt andet:

Den nye bog skal ikke ses som en ny udgave af KYSTLIVREDNING med tillæg, men som en helt ny og langt mere omfattende bog, der forsøger at være ganske dækkende inden for livredningsområdet - specielt ved stranden.

Og det har han ret i.

Forsiden af tidsskriftet IDRÆT I SKOLEN - April 2002 - NR. 2 - Dansk Skoleidræt Bogen er på 334 sider fordelt på 32 kapitler inklusive stikordsregister. Det er et imponerende værk, som også danner grundlag for kystlivredderuddannelsen på Aalborg Sportshøjskole. En uddannelse, som blev gennemført første gang i 1990 og samme sted.

Det vil være for omfattende at nævne alle kapitlerne, men her er et udpluk: Kystlivredningens historie i Danmark, Livredning og Pædagogik, Uddannelse/Krav og Kontrol, Livredningens forudsætninger, Kulde og Hypotermi, Drukning, Notabiliteter i livredningen. Og så har hvert kapitel mange underafsnit. Der er meget at studere for den enkelte læser.

Nogle vil sikkert mene, at bogen generelt er for omfattende i relation til livredningsdelen i svømmelæreruddannelsen på f.eks. seminarierne. Nogle af kapitlerne er da også for specielle, mens andre er særdeles relevante. I den forbindelse må vi heller ikke glemme, at med friluftslivets øgede prioritering i skolen og uddannelsesidrætten, er der mange aktiviteter, som foregår i og på vand ved vore kyster, søer og i vandløb.

Der tænkes f.eks. på surf, sejlads i kano eller kajak, sejlsport, skøjteløb, badning på lejrskoler, dykning med maske og snorkel. Der er således kommet nogle faremomenter ind i den daglige idrætsundervisning, og "Livredning 2000" forsøger at tage hånd om disse problemer ved at teoretisere dem og anvende handlemuligheder. Bogen bør som mindstemål stå på seminariets bibliotek og på skolebiblioteket.
**


TITEL: "Livredning 2000" - med fokus på kystlivredning
(ISBN 87-983565-7-7)
FORFATTERE: Arnth Nielsen, Søren Andkjær og Torben Laurberg
ANTAL SIDER: 334 - illustreret med sort/hvide billeder
PRIS: 195,- kr. Rabat ved køb af 10 stk.
FORLAG/FORHANDLER: Forlaget Kystlivredning,
Tlf. (+45) 98 29 20 08
[ Online bestil her ]BESTIL BOGEN
[ BESTIL BOGEN ]
[ Søren Schmidt anmelder bogen ]
[ Susan Roulund anmelder bogen ]
[ Lektørudtalelse (01/27) 2 352 117 2 fra Dansk Biblioteks Center (DBC)]
[ Fotos fra bogreceptionen på Aalborg Sportshøjskole ]
[ Dansk Svømmebadsteknisk Forening anmelder bogen Livredning 2000 ]
[ »FLERE ANMELDELSER af bogen Livredning 2000 (ISBN 87-983565-7-7)« ]

Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion