Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion


MOBIL PLATFORM TIL ISLIVREDNING

POWERHEART AED DEFIBRILLATOR POWERHEART AED DEFIBRILLATOR DIN ANNONCE HER?

Unge frivillige kystlivreddere har en POWERHEART AED med sig på badestranden.
Den er let at anvende af enhver, siger de og de anbefaler en vid udbredelse overalt i Danmark blandt lægfolk.

Vel om få år ses den ny mobile platform til islivredning ved mangt en offentlig og privat skøjtesø i Danmark. Ikke at man behøver have den sammenklappet under sengen på sit hotelværelse, slet ikke, men i USA er den røde "RESCUE ALIVE" for længst udbredt til steder, hvor der skøjtes og is-fiskes. Steder, hvor sikkerhed er vigtig. Den burde findes ved enhver kommunal skøjtesø og gadekær fra Skagen til Tønder. Det mener LIVREDNING.DK



Er du klar til en is-livredning?
VIDEO En informativ 16 minutters videosekvens (RMP, 9 Mb), der om-handler den ny mobile platform (Rescue Alive) til islivredning kan aktiveres her
Livreddere sparer tid ved at blive på overfladen og padle sig frem i stedet for at svømme.
Overfladeforhold forsinker ikke livredderen i at nå frem. De modificerede padler tillader hurtig bevægelse over is, som er for tynd at gå på.
Livredderen arbejder altid i en kontrolleret position over ofret - her i en knælende position.
Livredderen løfter aldrig ofrets fulde vægt. Når først seletøjet er spændt på ofret, hjeses ofret op via seletøjet, der glides op over gelænderet.
Ofret er hævet over isen og fastspændt og livredderen har overskud til at tilse ofret i stedet for at skulle kæmpe sig ind til land.
Oppe på land kan enheden spændes efter en snescoter, hvis der skal køres et stykke i sne.
VIDEO En informativ 16 minutters videosekvens (RMP, 9 Mb), der om-handler den ny mobile platform (Rescue Alive) til islivredning kan aktiveres her
Rescue Alive er en stabil arbejdsplatform for is- og vand-livredning. Vægtfordelingen tillader livredderen at gennemrejse isens overflade og derefter nå ofret. Redningsmanden arbejder på ethvert tidspunkt hævet OVER ofret fra en position, der giver overblik og kontrol dels under tilnærmelsen, dels under redningen og dels under ilandbringelsen.

På intet tidspunkt under en redning har livredderen brug for at hoppe i vandet, endsige forlade platformen. Næste gang du evaluerer en is-livredning, så overvej lige hvilke foredele, der er ved at foretage redningen stående på en platform frem for at skulle løbe og vade i koldt vand - og måske utilsigtet dratte gennem isen.

Ofret er i sikkerhed på Rescue Alive ved hjælp af et patenteret seletøj, som glides hen over gelænderne for at undgå grov håndtering af ofret ved ophalingen og for på samme tid at befri livredderen for tunge løft.

Hurtig tilrigning og redning, når sekunder tæller
Tynd is er en dødsfælde, der hvert år fanger hundredevis af mennesker i Skandinavien. Ofrene har kun få minutter til at hjælpe sig selv, da hypotermi hurtigt lammer et offers evne til at koordinere bevægelserne. Det får ofret til at ryste voldsomt og det slører tankerne.

Sidstnævnte mekanisme - de slørede tanker - oplevede ca. 20 kystlivredder-aspiranter tilbage i 1990, da de i iskoldt vand ved vikingeklubben Isbjørnen skulle svømme fra en markerings-bøje til en anden markerings-bøje og derefter gå op af vandet. Fem af kystlivredderaspiranterne fortsatte simpelthen svømningen desuagtet, at de havde passeret markerings-bøje nummer to.

ÅRSAG: Kystlivredder-aspiranterne var så afkølede og deres hjerner så blokerede af det kolde vand, at de end ikke ænsede at standse svømningen og gå op. I al fald ikke før instruktørerne Arnth Nielsen og Jens Møller Christensen fik sendt et par friske kystlivreddere ud efter dem. Oplevelsen blev der grinet meget af sidenhen. Det var et sidespring. Ud til siden med det.

Men mens ofrets kerne-temperatur falder er det altså således almindeligt, at ofret oplever desorientering. Ikke nok med det. Ofret kan også blive farligt for livredderen - og alt dette sker inden for få minutter efter vandgangen.

Sørg altid for at have det bedste udstyr til is-livredning og koldtvands-livredning. RESCUE ALIVE tillader redningsmanden (m/k) at "løbe" over meget tynd is, idet redningsmandens vægt fordeles over en stor overflade. Desuden kan redningsmanden hurtigt padle sig gennem åbent vand på søen og nå ofret. Enheden vejer ca. 44 kilo og yder en opdrift på ca. 300 kilo. Enheden klappes ud og er klar efter fjernelse af en Velcro strop, der derefter bruges til at tøjre en modificerbar padle
  ISDRAMA: TV2 video clip
Se TV2 video: Tre drende reddet fra isflage i Kattegat. Interview med Steen Knør. eksternt link

Redningsmanden kommer ikke i vandet på noget tidspunkt; der er ikke behov for at svømme for at nå frem til ofret. Redningsmanden bevarer overblikket ved hele tiden at kunne arbejde fra den stabile platform hævet over vand og is. Redningsmanden for en god kontrol over ofret.

Husk at se den informative og underholdende 16 minutters videosekvens (RMP, 9 Mb), om den ny mobile platform (Rescue Alive) til islivredning.
Videoen aktiveres her

Materialer og specifikationer
Pontoner
Expanded polystyrene core with high density polyethylene covering
Pontoners dimensioner
Width 23", Length 89", Thickness 6.25"
Samlings-ramme
Aircraft Angle Aluminum: .188" Thick
Gelænder
Polyvinyl Chloride: 1.5" Inside Diameter
Ofrets seletøj
Polypropylene Webbing: Width 2", Length 52"
Lager-dimensioner
Width 14", Height 38", Length 89"
Pris
$2,995 ( Se dagens valutakurser )

**
tl



[ Send denne side til en ven ] [REDAKTION] [BOOKMARK]


**
RELATEREDE EMNER:

Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK

Isen er farlig
Islivredning (Om isens bæreevne: Myte & Virkelighed)
Hypotermi
Diverse fotos af ny defibrillator (AED)
DRUKNING, GENOPLIVNING & REDNINGSAKTIONER
OPGAVERNE PÅ STRANDEN
KYSTMORFOLOGI
TURIST-ASPEKTET
HISTORIE
REDNINGSUDSTYR
UDLANDET
KYSTLIVREDDERPRØVEN
HVAD ER EN KYSTLIVREDDER ?
BLIV KYSTLIVREDDER




Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2004  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion