Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section ( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion
Rødhus 2001
Af stud. scient. Jeppe Bredahl Pedersen, kystlivredder

Jeppe Bredahl Pedersen Kystlivredder Jeppe Bredahl Pedersen giver kystlivredningskurset sine bedste anbefalinger.

Rødhus 2001

Af Jeppe Bredahl Pedersen
Kære alle i Støtteforeningen Kystlivredning i Nordjylland. Med et stort tak for lærerige, spændende og på alle måder gode uger får I hermed mine tanker om livredningskurset 2001.

Indkvartering og fysiske forhold
Indkvarteringen kunne ikke være bedre. Det var fine virkeligt fine forhold. En af fordelene ved at bo sammen var det sociale element hvor vi selv skulle finde ud af indkøb, oprydning, madlavning etc. Det havde den funktion at vi med vores forskellige baggrund kunne lære forskellige relevante ting af hinanden: Christian der var god svømmer kunne give et par gode råd om crawlteknik, Rune kunne fortælle om hvordan man holder varmen i kolde og våde omgivelser osv. På livredningsposten syntes jeg at det meste var som det skulle være. Det eneste minus var at motorerne på bådene ikke altid var lige pålidelige. Det skal altså være i orden. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig hvilke konsekvenser det hurtigt kan få for en redningsaktion hvis en motor sætter ud.

Undervisning
Var ok, jeg syntes at svømmedelen var god. Arnth, du var en god og yderst kompetent underviser med et overblik der gjorde at fokus hele tiden blev holdt. Jeg mener til en anden gang at det er vigtigt at de krav der blev stillet skal overholdes. Hvis man ikke kan klare kravene skal man have hjælp/undervisning og øve sig.

Motorlæren var også vigtig. Vi var flere der ingen erfaring havde med motor og båd, men jeg syntes at jeg har lært meget og føler mig godt rustet. Ikke mindst den praktiske del hvor vi havde meget sejltid i al slags vejr var en meget vigtig erfaring at have med. Morforlogi var væsentlig selvom den ikke fyldte så meget. Måske kunne man have en morfologidel på stranden. Mht. eksamen/prøverne skal I have ros for den uhøjtidelige stemning (jeg bestemt ikke forveksler med ligegyldighed). Jeg syntes at det var rart at den stress og nervøsitet der tit er forbundet med sådanne eksamener ikke eksisterende fordi I havde overskud til at fokusere på det væsentlige og forstod at skabe en afslappet og venskabelig atmosfære.

KLIK for stort foto af kystlivredderholdet sæsonen anno 2001 (362 Kb) Kystlivredder Jeppe Bredahl Pedersen, der bestod uddannelsen ses her som nr. 4 fra venstre. Klik foto for forstørrelse (362 Kb).


Jeppe Bredahl Pedersen:
Kære alle i Støtteforeningen Kystlivredning i Nordjylland.
Med et stort tak for lærerige, spændende og på alle måder gode uger får I hermed mine tanker om livredningskurset 2001.

 BLIV KYSTLIVREDDER  mere» 

 LIVREDNING.DK  mere» 
KLIK for stort foto (229 Kb)
Kystlivredder Jeppe Bredahl Pedersen fik noget at
se til ved Vesterhavet - og noget at tænke over.

Idéer
I kunne til næste år lave en slags tjek-liste med ting som kursisterne kunne gøre som forberedelse inden kursets start, hvis det var nødvendigt. Det kunne være i forhold til svømning, livredning (førstehjælp), navigation osv. Listen kunne indeholde fx litteraturhenvisninger og andet brugbart for en aspirant. Selve placeringen af posten på Rødhus Strand kan godt kritiseres lidt. Det havde sine åbenlyse fordele, men en bagdel var at der ikke var særligt mange mennesker på stranden. Det var ind imellem svært at se at det var strengt nødvendigt med en post når der ingen mennesker var på stranden.

KLIK for panorama-forstørrelse (147 Kb) Kystlivrednings-området ved Rødhus Strand, ses her i panorama. Klik fotoet for forstørrelse (147 Kb).

Som jeg indledte med var/er jeg meget begejstret for det program I havde lavet for os. Der hvor jeg kommer fra er der ikke ret mange der gør noget for andre uden at forvente at få noget igen. På den måde har I med jeres engagement i livredningssagen været et forbilledligt eksempel for mig og andre. Jeg håber at I kan forsætte og vil give kurset mine bedste anbefalinger.

Mange hilsner fra

Jeppe Bredahl Pedersen, kystlivredder


**
[Læs mere om samme kursus]




Med Christoffer Down Under Christoffer NYHED:
AUSTRALIEN DIREKTE!

Kystlivredder Christoffer opholder sig fra primo januar 2002 i Australien, hvorfra han lejlighedsvist beretter om det at være australsk Surf Lifeguard.
KLIK HER og læs Christoffer´s dugfriske beretninger fra landet Down Under...

KLIK på fotoet og LÆR kystlivreddernes FLAG at kende:
KLIK og LÆR livredder-flagene at kende!

WWW Livredning.DK
Op igen
Copyright © 1990-2005  • Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion