Livredning.DK
Livredning.DK + Kystlivredning.DK
Nyhedsmedie for Kystlivredning • Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section( (+45) 9811 5454 • Editorial staff
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion


Dyk til australsk kystlivredning

Maj 2002
SYDNEY, Australien -- En erstatning på 2 millioner dollars til en Sydney borger lammet efter at være sprunget i brændingen ved den berømte badestrand Bondi Beach, har rejst spørgsmål om effektiviteten af den australske kystlivredning. Nu stiger forsikrings-præmier for australsk kystlivredning.
Kystlivredning i Australien En højesteret fandt den lokale kommune, der står for kystlivredning ved Bondi Beach, ansvarlig for at strandgæsten Guy Swain blev lam fra halsen og ned.

Swain svømmede i et af kystlivreddere udpeget såkaldt sikkert område mellem to rød/gule surf lifesaving flag, da hans hoved blev slået ned i sandbunden.

Sagen har vidtrækkende implikationer med en sandsynlig forhøjelse af forsikrings-præmier for australske kystkommuner, der på den kant forventes at sørge for badesikkerhed via kystlivredning og uddannede kystlivreddere.

Over tre millioner turister besøger Australiens badestrande hvert år med Japan og Singapore rangerende på top 5 listen over udenlandske turister i Australien.

Udenlandske turister bliver rådet til, når de kommer til landet, at følge anvisninger fra Australiens professionelle kystlivreddere (Surf Lifesuards), der udgøres 45.000 frivillige. Turisterne rådes også til kun at bade og svømme mellem de to karakteristiske rød/gule livredder-patrulje-flag. Derudover rådes turister til at iagttage atter andre kulørte kystlivredder-strandflag - der også anvendes i Danmark - og som signalerer graden af aktuel badesikkerhed.

I perioden 1996-2000 druknede der i Australien 138 badegæster ved kystlivredder-bevogtede badestrande. 21 af disse druknede var turister fra Asien, viser regeringens statistik.

Advokater for Swain gjorde overbevisende gældende, at ved at gå i vandet mellem de to rød/gule patruljeflag er man som badegæst i sin gode ret til at antage, at man er under opsyn og i sikkerhed.

Kystlivredning i Australien Forsømmelighed

Jurien fandt, at kystkommunen - som ellers skal sørge for badesikkerhed ved strandene - har udvist forsømmelighed idet kystlivredderne ikke i tilstrækkelig grad havde advaret det badende publikum om faren ved at benytte badestranden.

Kystkommunen ved Sydney hævder nu, at den må lukke stranden eller helt fjerne kystlivredderne, mens kommunen kæmper for at undgå yderligere anslag mod kystlivredningens troværdighed samt større erstatningsudbetalinger og stigninger i forsikrings-præmier.

Kystlivredning i Australien Borgmester forsvarer kystlivredning

Den lokale borgmester Paul Pearce siger, at svømning og surfing på ulykkesdagen var farligt og at livreddernes flag kun kun skal betragtes som en "guide" og ikke som en garanti for sikkerhed.

Kystkommunen, der i februar beføjede kystlivredderne til at inkassere $120 fra badegæster, der ikke svømmer mellem patruljeflagene, siger, at praksis for placering af livredderflagene nu skal efterrationaliseres.

- En dom som denne tvinger os til at overveje om ikke vi bør kvitte flagene, trække kystlivredderne tilbage og i stedet opsætte et skilt med teksten "Badestranden Lukket", sagde borgmester Pearce.

I såfald, siger kystkommunen, vil badegæsternes liv være i fare. Kystkommunen agter at appellere sagen. Borgmesteren fra Queensland's Gold Coast - ved en af Australiens mest velrenomerede strandstrækninger - siger, at australsk kystlivredning nu er kommet i unåde.

- Man kan så spørge sig selv: Burde vi overhovedet beskæftige os med at beskytte badegæsterne mod dem selv. Dette vil altid være en vanskelig opgave også for kystlivredderne ved the Gold Coast, siger borgmester Gary Baildon.

Kilde: CNN, maj 2002

**

[ Send denne side til en ven ] [REDAKTION] [BOOKMARK]


**
Rødhus Strand i panorama

RELATEREDE EMNER:

Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
En verden til forskel - Dansk kystlivredder i Australien
Med Christoffer Down Under - Endnu en dansk kystlivredder i Australien
Bag om australsk kystlivredning
Drukneulykker - årsager, omfang & forebyggelse
Drukne-forebyggende strategier ved svømmebassiner
Du er en livredder ?
Havsvømning hitter for livredder og kystlivredder
AED I DANMARK
Livredder, pas på smittefare!
Livredning - Artikler - Kystlivredning
Uerfarne kan anvende defibrillatorer
Diverse fotos af ny defibrillator (AED)
Derfor POWERHEART AED på badestranden
Derfor POWERHEART AED til politiet
AED er brugervenlig - selv for børn
AED'ens vej til lægmandsbrug
En AED med en Ph.D.
Deltag i ON-LINE DEBATFORUM om AED-defibrillatorer i offentligheden
DRUKNING, GENOPLIVNING & REDNINGSAKTIONER
OPGAVERNE PÅ STRANDEN
KYSTMORFOLOGI
TURIST-ASPEKTET
HISTORIE
REDNINGSUDSTYR
UDLANDET
KYSTLIVREDDERPRØVEN
HOLDFOTO af kystlivreddere ved livreddertårn
HVAD ER EN LIVREDDER / KYSTLIVREDDER ?
BLIV KYSTLIVREDDER

Livredning.DK

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion